Намери почивка:

Общи условия

1. Условия за предоставяне на услуги от онлайн туристическа агенция "Травел Хоризонт" ЕООД
1.1. За да получи правото да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите услуги от "Травел Хоризонт" ЕООД, всеки клиент трябва да попълни електронен формуляр. При попълване на електронната форма за регистрация клиентът е длъжен да предостави изискваните верни данни. Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни.
1.2. С акта на регистрацията си клиентът изразява „онлайн” съгласие с настоящите Общи условия на онлайн туристическа агенция "Травел Хоризонт" ЕООД, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на клиента с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на услуги, предлагани от агенция "Травел Хоризонт" ЕООД.
1.3 Ние използваме MailChimp - платформа за онлайн маркетинг, управлявана от "The Rocket Science Group LLC", компания със седалище в щата Джорджия, Съединени Американски Щати. MailChimp е софтуер за маркетинг автоматизация за електронна търговия с цел анализиране, профилиране и изпращане на персонализирана комуникация и оферти. Тези действия нямат правно действие или друг значителен ефект върху потребителите. Единствените последици за потребителя при използване на методи за профилиране биха довели до получаване на персонализирани маркетингови оферти и намаления. Всеки потребител има право на отказ от профилиране и получаването на търговска комуникация, без да има друг ефект, различен от този на неполучаването на персонализирани маркетингови оферти и намаления. С акта на регистрацията си клиента дава съгласие да получава рекламния бюлетин на туристическа агенция "Травел Хоризонт" ЕООД, който може да включва промоционални оферти за самолетни и автобусни билети, екскурзии, хотели, почивки, круизи, коли под наем, билети за концерти или други събития. В случай, че клиентът не желае да получава рекламния бюлетин, на туристическа агенция "Травел Хоризонт" ЕООД, може да се отпише от бюлетина във всяко промоционално съобщение, което получавате от нас. Информация за политиката на Mailchimp можете да намерите на посочения сайт: https://mailchimp.com/legal/privacy/.
2. Запитване, резервация и срок на заплащане на самолетен билет.
2.1. Запитване за цена на самолетен билет чрез електронен формуляр: Достатъчно е само до попълните и изпратите електронния формуляр. След получаване на запитването ще осъществим контакт с Вас, за да Ви информираме за свободните места по Вашето запитване. След като изберем подходящ за Вас вариант, ние ще резервираме желания самолетен билет.
2.2. Запитване за самолетен билет можете да направите по телефон или електронна поща: След получаване на запитването ще се свържем с Вас, за да Ви информираме за свободните места по офертата. След като изберете подходящ вариант за Вас, ние ще резервираме желания самолетен билет.
2.3. Срока на заплащане на самолетен билет обикновено е до 24 часа след направата на резервацията. Ще се свържем с Вас отново, ако от авиокомпанията ни уведомят за по-ранен час на плащане.
За да намерите най-близкия до Вас клон на Уни Кредит Булбанк последвайте линка:
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/kontakti/klonove-bankomati-i-obekti/
Направете банков превод задължително в клон на Уни Кредит Булбанк, за да може този превод да се отрази веднага по нашата банкова сметка. При превод в банка различна от Уни Кредит Булбанк, отразяването на преведената сума може да стане след 2 или 3 дни. В такъв случай няма да може да издадем Вашият билет. Допълнителното изчакване може да доведе до изчерпване на самолетните билети в ниските ценови сектори. Моля имайте предвид, че цената на резервирания полет не е гарантирана до момента на издаване на самолетен билет.
ВАЖНО: Моля, попълнете правилно полето "Основание за плащане". Грешното въвеждане на полето "Основание за плащане" може да попречи на идентификацията на плащането и покачване на цената или отказване на билета от авиокомпанията.
2.4. Промени по издадени самолетни билети
Евентуални промени по детайлите на резервацията след издаването на самолетен билет са възможни единствено в случай, че условията на авиокомпанията позволяват и срещу установените от авиокомпанията допълнителни такси. Ако се откажете от пътуването си, след като самолетните билети са издадени - сумата не подлежи на връщане.
2.5. Издаване на счетоводни документи
В случай, че желаете да Ви бъде издаден счетоводен документ относно използвана туристическа услуга (самолетен билет, хотелско настаняване, трансфер, кола под наем, круизно пътуване, визова услуга, екскурзия или почивка), моля да предоставите данни за фирмата, на която да бъде издаден съответния счетоводен документ. Счетоводни документи могат да бъдат издавани не по-късно от 5 дни след заплащане на съответната туристическа услуга. Желанието за получаване на фактура трябва да бъде заявено в момента на резервацията.
3. Отговорности, относно резервирани самолетни и автобусни билети, хотели, почивки и екскурзии, круизи, коли под наем:
3.1. Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми за изцяло или частично непроведени пътувания поради неявяване на клиента на определените за отпътуване място и време или поради закъснения на пътуващите туристи, натоварен трафик или други обстоятелства, независещи от Агенцията.
3.2. Агенцията и Туроператора не носят отговорност за загубени или откраднати вещи или документи на туристите, за последствията при неспазване на законодателството на съответната държава от страна на туристите. В случай на нанесени щети от отделен турист или група туристи на хотелската база, автобуси или трети лица извършителят носи цялата отговорност за деянието си. Евентуалните щети се компенсират веднага от извършителя, а ако това не е възможно, се съставя протокол за нанесена щета и изплащането й от извършителя става в едноседмичен срок след завръщането на групата.
3.3. Осигуряването на валиден паспорт и всички други документи, изисквани от законодателството на съответната страна е изцяло задължение на туриста. Агенцията не поема отговорност за принудителни анулации на пътувания поради нередовни документи.
3.4. Агенцията не носи отговорност при промени или анулиране на почивката /екскурзията вследствие на форсмажорни причини (стачки, епидемии, лоши метеорологични условия, анулиране на полети, промени в разписанието и цените на съответната авиокомпания, промяна или анулация от страна на хотелиери както и други извънредни обстоятелства. В този случай агенцията не дължи неустойки.
4. Застраховки
4.1. Всички туристи, пътуващи в чужбина, са задължени да имат медицинска застраховка за времето на престоя им извън страната. Тя се заплаща допълнително или е включена в цената според конкретната оферта.
5. Анулации
5.1. Анулациите се извършват в писмена форма, като се подава искането за анулация на пътуването. Неустойките при отказ от пътуване са определени в Договора за организирано пътуване и зависят от конкретните условия на туроператора.
5.2. При отказ на виза от съответното посолство агенцията удържа неустойка + цената на визата.
6. Рекламации
6.1. Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги в т.ч. конкретните условия в хотелите и хотелските вериги, трябва да бъдат предявявани от потребителя на място на доставчика на съответната услуга и представител (екскурзовод на туроператора, обслужващата фирма) за отстраняване на слабостите. В случай, че рекламацията не е удовлетворена на място, туристът се задължава в 7 (седем) дневен срок след завършване на пътуването, предмет на договора за организирано пътуване, да предостави на агенцията и туроператора писмена рекламация, съдържаща подробно описание на фактите и обстоятелствата, свързани с неизпълнението, придружено с потвърждение на доставчика на услугата.
Настоящият сайт е собственост на „Травел Хоризонт” ЕООД. Категорично се забранява копирането на цели материали и използването на снимки и видеоматериали от сайта на www.travelhorizont.bg, без изричното писмено съгласие на агенцията, независимо дали е посочен източникът или е поставен линк към него. Технологиите, използвани в сайта, както и съдържанието в него са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. С цел да улесним достъпа Ви до информация, са изградени връзки към сайтове в интернет, които са притежание или се управляват от трети страни. Линковете от сайта към подобни интернет страници представляват само препоръка и потенциален източник на допълнителна информация. Тъй като агенцията няма никакво влияние над тяхната политика за публикуване на материали, с това споразумение се освобождаваме от всяка отговорност за тяхното съдържание, както и за истинността и точността на информацията, публикувана в тях.
„Травел Хоризонт” ЕООД прави всичко възможно да поддържа на сайта си вярна, точна и актуална информация, без това да изключва възможността да възникват обективни несъответствия или пропуски и забавяне в актуализирането на информацията. Цялата информация на сайта се предоставя в съответствие с действащото българско законодателство, без гаранция от страна на „Травел Хоризонт” ЕООД за нейната ненакърнимост и безопасност от злонамерени атаки на трети лица. Агенцията си запазва правото да редактира страниците си и да прекратява достъпа до тях по всяко време. С оглед правилното функциониране на нашия уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на нашите платформи, включително тази уеб страници,  без това да Ви идентифицира като физическо лице:
Google Analytics - Използваме Google Analytics за събиране на статистическа информация за потребителите на нашата интернет страница. Като пример интернет страницата от която идвате на нашата такава, държавата, в която се намирате, Вашият език, онлайн поведение, браузъра, който използвате и други. Можете да откажете използването на вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on, която може да изтеглите и инсталирате на вашия уеб браузър. Повече информация за политиката на Google Analytics, можете да намерите на посочения сайт: https://privacy.google.com/businesses/compliance
Страницата на "Травел Хоризонт" ЕООД използва бисквитки, за да подобри представянето на информацията и да предостави персонализирани, релевантни и надеждни услуги на потребителите си. Бисквитките (cookies) са малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър, когато посещавате определени страници. За повече информация за бисквитките, моля прочетете Политиката за използване на бисквитките.
Отварянето на страници в сайта и/или следването на линкове в него представлява декларация от страна на потребителя, че е запознат, приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.