Намери почивка:

КИТАЙ – класически тур „Златен триъгълник“ в земите на Поднебесната империя. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 21.01.2020 г.

Вид транспорт: Самолет Самолет

11 дни / 8 нощувки

Маршрут: 11 дни / 8 нощувки / 6 закуски

Дати на отпътуване:

Цена от: 0 лв.

Или се свържете с нас

02 42 333 41
0882 838 717


Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1 София – Доха - Пекин
Полет на авиокомпания QATAR AIRWAYS от София за Доха в 13.00 ч. Кацане в 17.50 ч. Излитане за Пекин в 01.55 ч.

Ден 2 Пекин
Кацане в Пекин в 14.55 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 Пекин
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с включен обяд и лифт до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерната мисъл и човешкия стремеж. След връщането в Пекин следва посещение на Олимпийското селище, където ще видите част от спортните съоръжения, използвани по време на летните Олимпийски игри от 2008 г. Нощувка.

Ден 4 Пекин
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най – големият дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Кунг Фу шоу с включен трансфер. Нощувка.

Ден 5 Пекин – влак - Сиан
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан – името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най – известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най – добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Връщане в Пекин. Посещение на ламаисткия храм Юнхъгун, известен със статуята на Буда, издялана от монолитен дънер на сандалово дърво и не случайно регистриран в рекордите на Гинес. Следва посещение на Храма на небето Тиентан (UNESCO) – най – свещения императорски комплекс в Пекин, шедьовър на архитектурата, построен от императорите на династиите Мин и Цин, откъдето те са почитали небесата като върховни жреци и 2 пъти в годината отправяли молитвите си за добра реколта. Интерес представляват Центърът на света - според китайците, Стената на ехото и централната сграда – Храмът на плодородието. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Сиан вечерта – настаняването е в спален вагон. Нощувка.

Ден 6 Сиан
Пристигане сутринта в Сиан – една от четирите Велики древни столици на Китай. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за отдих или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Теракотената армия (UNESCO) – един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. По желание посещение на спектакъл Танг шоу с включена вечеря и трансфер. Нощувка.

Ден 7 Сиан
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане полудневен тур с разглеждане на старата част на Сиан с древните крепостни стени, най - добре запазените в цял Китай с дължина 12 км и едни от най-завършените древни военни системи в света. Посещение на джамията (в китайски стил) в Стария град и свободно време за разходка. В ранния следобед трансфер до гарата и отпътуване с влак за Шанхай – настаняване в спален вагон. Нощувка.

Ден 8 Шанхай
Пристигане в Шанхай и трансфер до хотела. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до някой от най-известните забележителност на града. По време на този тур ще имате възможност да посетите една от най-прочутите градини в Шанхай – Ю Юан. Ярък пример за традиционната китайска ландшафтна архитектура, в който умело се съчетават декоративни зали, богато украсени павилиони, живописни алпинеуми и големи скални блокове, както и отразяващи слънчевите лъчи водни басейни. Акцент в градината са Мостът на 9-те завоя, огромният, тежащ 5 тона нефритен блок, както и множеството изящни релефи и скулптори, с които красят пътеките. Свободно време за разходка и пазар в оживения търговски район, който е разположен в съседство с градините. Следва посещение на храма на Нефритения Буда – един от най-изящните храмове в града. Програмата предвижда и традиционен обяд по времето на който може да вкусите традиционни китайски ястия. След обяда се предвижда посещение на Френската концесия – район прочут с изисканата си колониална архитектура и през ХХ в. известен като един от най-изисканите търговски райони на града. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на акробатично шоу с включен трансфер. Нощувка.

Ден 9 Шанхай - Жуджаджао
Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Жуджаджао с включен обяд. Градът създаден преди около 1700 г. днес е едно от предградията на огромния мегаполис. Благодарение на търговията с ориз и текстил градът просперира през Средновековието, а последвалият му упадък през модерната епоха става причина историческият му облик да се съхрани до днес. Множеството канали, които пресичат града, както и старите сгради, сред които и пощенска станция от времето на династия Цин, са част от атракциите на града. Връщане в Шанхай. Нощувка.

Ден 10 Шанхай – Доха
Закуска. Разходка по крайбрежния район The Bund – бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Свободно време за разходка и шопинг. Трансфер за летището за полет за Доха в 00.20 ч.

Ден 11 Доха – София
Кацане в Доха в 05.25 ч. Полет за София в 06.50 ч. Кацане в 12.00 ч.


София – Доха – Пекин – влак - Сиан – влак - Шанхай – Жуджаджао - Доха – София

 
самолетен билет на авиокомпания QATAR AIRWAYS, летищни такси, 8 нощувки - 6 нощувки в хотели 4****, от които 3 - в Пекин, 1 – в Сиан, 2 – в Шанхай и 2 нощувки - в кушет вагон за 4-ма за влака Пекин – Сиан и Сиан - Шанхай, 6 закуски, всички трансфери от/до летището, водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуванe и допълнителните екскурзии.
факултативните мероприятия при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/: екскурзия с посещение на Великата китайска стена и Олимпийското селище с включен лифт и обяд в местен ресторант - 83 USD, полудневна екскурзия с посещение на Забранения град в Пекин – 56 USD, Кунг Фу шоу в Пекин с включен трансфер – 40 USD, екскурзия в Сиан с посещение на Теракотената армия и включен обяд – 72 USD, Танг шоу в Сиан с включени вечеря и трансфер – 70 USD, обиколка на стария град в Шанхай с градините Ю Юан, храма на Нефритения Буда, Френската концесия с включен обяд – 64 USD, екскурзия до Жуджаджао с включен обяд – 66 USD, Акробатично шоу в Шанхай с включен трансфер – 40 USD.

Оферта № Е203